/

Το μυστήριο της Μόσχας

Οι δυνάμεις της Wagner κινούνται γρήγορα προς τη Μόσχα. Το καθεστώς των Siloviki φαίνεται αδρανές απέναντι στην προέλαση των μισθοφόρων. Όλα θα κριθούν όταν τα πρώτα στρατεύματα της Wagner θα πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

Οι δυνάμεις της Wagner κινούνται γρήγορα προς τη Μόσχα. Το καθεστώς των Siloviki φαίνεται αδρανές απέναντι στην προέλαση των μισθοφόρων. Μόνο ένα ελικόπτερο, όπως λένε σχετικές αναφορές, προσπάθησε να πλήξει κομβόι της Wagner καθ’ οδόν στο ύψος της πόλης Βορονέζ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα νότια προάστια της Μόσχας. Όλα θα κριθούν όταν τα πρώτα στρατεύματα της Wagner θα πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

Η Μόσχα δεν είναι εύκολη πόλη για να ελεγχθεί στρατιωτικά. Προφανώς εκεί υπολογίζουν οι αξιωματούχοι των Siloviki να επιχειρήσουν την συντριβή της “ένοπλης ανταρσίας” της στρατιωτικής εταιρείας που διευθύνει ο Yevgeny Prigozhin.

Όμως από ότι δείχνουν ως τώρα τα πράγματα, το καθεστώς της Ρωσίας δεν έχει επαρκείς δυνάμεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεσμεύσει στρατεύματα από το θέατρο επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Όλη η συγκυρία δείχνει πως το σχέδιο του Prigozhin εξελίσσεται σε καλό timing για τους σκοπούς του.

Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο Πούτιν να βρίσκεται ήδη ασφαλής στην Αγία Πετρούπολη.

Οι επόμενες ώρες και η νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα είναι καθοριστικές για τις εξελίξεις, με τη Μόσχα να γίνεται για ακόμη μια φορά το πεδίο που θα κρίνει την πορεία της Ιστορίας.