/

Το Ισραήλ αντεπιτίθεται – Σφυροκοπά Γάζα, νότιο Λίβανο

Νεότερα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Λεβάντε

Οι Ισραηλινή αεροπορία πλήττει συνεχώς θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Ισραηλινός στρατός διεξάγει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εντός του Ισραήλ και κατά μήκος του φράκτη μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

Τεθωρακισμένα των Ισραηλινών βρίσκονται περιμετρικά του φράκτη της Γάζας και αναμένουν το πράσινο φως για μια χερσαία επιχείρηση εντός της Γάζας.

Τα ισραηλινά μαχητικά έχουν πλήξει πάνω από 200 στόχους μέσα στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως έχει σκοτώσει πάνω από 1000 Παλαιστίνιους ενόπλους. Οι αρχές από τη Γάζα αναφέρουν για 950 σκοτωμένους και πάνω από 5000 τραυματίες. Από την πλευρά του Ισραήλ γίνεται λόγος για 1200 νεκρούς Ισραηλινούς και 2700 τραυματίες.

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς Khaled Meshaal κάλεσε σε ξεσηκωμό όλους τους Άραβες για την ερχόμενη Παρασκευή σε διεθνή υποστήριξη των Παλαιστινίων, ενώ το υπουργείο ασφαλείας του Ισραήλ εντείνει τις προσπάθειες χορήγησης αδειών οπλοφορίας σε Ισραηλινούς πολίτες υπό το φόβο εντάσεων μεταξύ Αράβων πολιτών του Ισραήλ και Εβραίων. Και όλα αυτά συμβαίνουν με δεκάδες Ισραηλινούς ομήρους στα χέρια της Χαμάς και άλλων ακραίων Παλαιστινιακών οργανώσεων.

Αυτή τη στιγμή η ισραηλινή αντεπίθεση περιορίζεται σε κρούσεις από τον αέρα. Μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα εγκυμονεί κινδύνους για το Ισραήλ και τους ομήρους στα χέρια των Παλαιστινίων.

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, η Χέζμπολάχ εξαπέλυσε και εκείνη κάποιες επιθέσεις, ενώ από την πλευρά της Συρίας υπήρξαν εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ. Το Ισραήλ απαντά με πυρά πυροβολικού και όλμους.