Ταξίδι Μπλίνκεν στη Σαουδική Αραβία

Στο επίκεντρο η στρατηγική συνεργασία των δυο κρατών

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony J. Blinken θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία μεταξύ 6-8 Ιουνίου για να συναντηθεί με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας να συζητήσουν τη στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας σε περιφερειακά και παγκόσμια θέματα και μια σειρά διμερών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής συνεργασίας και της ασφάλειας.

Στις 7 Ιουνίου, ο αμερικανός υπουργός θα συμμετάσχει επίσης σε υπουργική διάσκεψη του Συμβουλίου Συνεργασίας ΗΠΑ-Κόλπου (GCC) για να συζητηθεί η αυξανόμενη συνεργασία με τους εταίρους του GCC για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας, της αποκλιμάκωσης, της περιφερειακής ολοκλήρωσης και των οικονομικών ευκαιριών σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Στις 8 Ιουνίου, ο αμερικανός υπουργός θα συνδιοργανώσει μια υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την ήττα του ISIS με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Faisal bin Farhan στο Ριάντ και να τονίσει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ο Συνασπισμός D-ISIS στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης απειλής του ISIS και να επιβεβαιώσει την δέσμευση των ΗΠΑ στη συνολική προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας.