//

Συνάντηση Netanyahu – Lecornu

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, είχε συνάντηση τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024, στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, με τον Γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Sébastien Lecornu.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γάλλο Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων να μεταφέρει στον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τον ρόλο του τελευταίου στην παράδοση των φαρμάκων στους ομήρους στη Γάζα. Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να περιμένει κάποια απόδειξη ότι τα φάρμακα έχουν φτάσει στον προορισμό τους και τόνισε ότι η εφαρμογή των συμφωνιών πρέπει να παρακολουθείται.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς το θέμα του Λιβάνου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανάγκη απομάκρυνσης των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ από τα σύνορα αποτελεί εθνικό στόχο του Κράτους του Ισραήλ, βάσει του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και είπε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να υλοποιηθεί διπλωματικά ή με άλλους τρόπους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο Στρατιωτικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, ο Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού, ο Ακόλουθος του IDF στο Παρίσι και ο Γάλλος Πρέσβης στο Ισραήλ.