/

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Σε εξέλιξη είναι η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη.

Σε εξέλιξη είναι η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο λεγόμενο Turkish House στη Νέα Υόρκη. Στην κριτική, που εύλογα ασκήθηκε, γιατί η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε “τουρκικό χώρο”, η ελληνική πλευρά απάντησε πως εθιμοτυπικά οι συναντήσεις γίνονται εναλλάξ, είτε σε ελληνικό ή τουρκικό χώρο.

Από την συνάντηση, η ελληνική πλευρά έχει χαμηλές προσδοκίες. Ωστόσο, όπως υποστήριξε και ο Έλληνας πρωθυπουργός νωρίτερα σε συνέντευξη στο CNN, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα ελληνοτουρκικά, αλλά υπάρχουν και σημεία στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε και γι’ αυτό καλό είναι οι ηγέτες των δυο χωρών να μπορούν να βρίσκονται και να συνομιλούν τακτικά.

Χθες, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις θέσεις του για αναγνώριση των Κατεχόμενων ως ανεξάρτητου κράτους. Η ελληνική πλευρά, δια του υπουργού εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη, έσπευσε άμεσα να δηλώσει πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται για την Ελλάδα και φυσικά και για την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα που σέβεται το διεθνές δίκαιο.