/

Στο στόχαστρο ΗΠΑ πολιτικός των Σκοπίων

Σε ανακοίνωσή του το State Department αναφέρει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Kocho Angjushev δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις ΗΠΑ λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του State Department:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ορίζουν τον Kocho Angjushev, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ως γενικά μη επιλέξιμο για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της εμπλοκής του σε σημαντική διαφθορά. Ενώ υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Angjushev καταχράστηκε την επίσημη θέση του για να ωφελήσει τα ιδιωτικά επιχειρηματικά του συμφέροντα, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη του κοινού της Βόρειας Μακεδονίας στους κυβερνητικούς θεσμούς και τις δημόσιες διαδικασίες.

Η σημερινή δράση δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό εκείνων στη Βόρεια Μακεδονία που αναζητούν τη λογοδοσία διεφθαρμένων δημοσίων αξιωματούχων. Αυτός ο χαρακτηρισμός επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον, παρεμποδίζει την οικονομική ευημερία των χωρών και περιορίζει την ικανότητα των κυβερνήσεων να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες του λαού τους.

O Kocho Angjushev ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός στη Βόρεια Μακεδονία το 2017.