//

Στο Στρασβούργο ο Έλληνας πρωθυπουργός – Αναζητά Ευρωπαϊκή στήριξη

Το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023 θα μεταβεί στο Στρασβούργο ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023 θα μεταβεί στο Στρασβούργο ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κύριο θέμα των συναντήσεων θα είναι η στήριξη της Ελλάδας μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες στη χώρα.

Θα ακολουθήσουν συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς. 

Όπως ενημέρωσε πάντως ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι τους δημοσιογράφους, είπε πως για το 2023 τα διαθέσιμα χρήματα για την Ελλάδα είναι πολύ λίγα.

Οι ελπίδες της Ελληνικής πλευράς επικεντρώνονται σε μια αναθεώρηση / προσαρμογή του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης για να καλυφθούν μέσω αυτών των δυο χρηματοδοτικών σχημάτων οι ανάγκες των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και κυρίως η κατάσταση μετά τη θεομηνία στη Θεσσαλία.