/

Σοβαρή κρίση μεταξύ Ισραήλ-ΟΗΕ

Φαίνεται πως η κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ με τα όργανα και τους απεσταλμένους του ΟΗΕ στην περιοχή να βαθαίνει, μετά και τις δηλώσεις της Ειδικής Εισηγήτριας του Οργανισμού για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Francesca Albanese, που προκάλεσαν την αντίδραση της Ισραηλινής κυβέρνησης με το να της απαγορεύσει την είσοδο στο κράτος του Ισραήλ.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ισραηλινής κυβέρνησης αναφέρεται ότι οι υπουργοί εξωτερικών, Israel Katz και εσωτερικών Moshe Arbel,αποφάσισαν (12 Φεβρουαρίου 2024) την απαγόρευση εισόδου στο κράτος του Ισραήλ στην Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Francesca Albanese, μετά τις «απαράδεκτες» δηλώσεις της ότι «τα θύματα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου δεν δολοφονήθηκαν λόγω του εβραϊκού τους χαρακτήρα, αλλά ως απάντηση στην ισραηλινή καταπίεση».

Οι δυο υπουργοί δήλωσαν για την απόφαση: «Η εποχή στην οποία οι Εβραίοι παραμένουν σιωπηλοί έχει τελειώσει. Εάν ο ΟΗΕ θέλει να επιστρέψει ως αρμόδιο όργανο, οι ηγέτες του πρέπει να αποκηρύξουν δημόσια τις αντισημιτικές παρατηρήσεις της Ειδικής Εισηγήτριας και να την απολύσουν αμέσως. Η αποτροπή της εισόδου της στο Ισραήλ μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση του πραγματικού λόγου πίσω από τη σφαγή βρεφών, γυναικών και ηλικιωμένων από τη Χαμάς».