//

Προκλητική ενέργεια του ΝΑΤΟ – Διάβημα της Αθήνας

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Κατόπιν οδηγιών του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας στο ΝΑΤΟ, έγινε γραπτό διάβημα στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ για τη συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας στη Σμύρνη προς την Τουρκία. Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας.

H Νατοϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό στις 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ημέρας Νίκης», της επετείου δηλαδή που ξεκίνησε η επίθεση των Κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο και στην τραγωδία του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία.

Στο μήνυμα της Διοίκησης σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων έχει προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Συνέβη το ίδιο πέρσι, όπου η Ελλάδα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της και η τότε σχετική ανάρτηση είχε κατέβει από το Twitter. Δεν μπορούν λοιπόν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν…