//

Οι πρώτες μάχες στη Γάζα

Το Μηχανικό Μάχης των Ισραηλινών, συνεπικουρούμενο από ειδικές δυνάμεις των IDF, έχει εισέλθει στη Γάζα και διεξάγει επιχειρήσεις στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών διεξάγονται κυρίως επί του κύριου οδικού άξονα της Γάζας που ενώνει το βορρά με το νότο του θύλακα. Στόχος είναι η πόλη της Γάζας, στην οποία υπήρξε, σύμφωνα με μαρτυρίες, εμπλοκή με πυρά μεταξύ των Ισραηλινών με ενόπλους της Χαμάς.

Συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά πολυβόλων και εγχώριας κατασκευής αντιαρματικές ρουκέτες al-Yassin.

Την ίδια ώρα, Ισραηλινοί κομάντος ελευθέρωσαν έναν στρατιώτη των IDF από τη Χαμάς, που ήταν από τους 239 ομήρους της οργάνωσης.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν αποφασιστικά, αλλά αργά, τις επιχειρήσεις τους στη Γάζα, προκειμένου να δώσουν χρόνο στη Χαμάς να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων και την εγκατάλειψη του ένοπλου αγώνα και της τρομοκρατίας εναντίον του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ισραηλινού στρατού, τις τελευταίες μέρες έχουν «ουδετεροποιηθεί» τουλάχιστον 600 εχθρικοί στόχοι εντός της Γάζας.