//

Νέα απειλή για τους Ουκρανούς

Σε μήνυμά του προς τους Ουκρανούς την Κυριακή 12/11, ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelenskiy, τους προετοίμασε για ένα δύσκολο χειμώνα.

Η νέα απειλή που καλούνται να αντιμετωπίσουν θα είναι το κρύο και ενδεχόμενες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού, όπως ανέφερε, στόχος των Ρώσων το επόμενο διάστημα θα είναι οι υποδομές του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Zelenskiy ανέφερε επίσης, πως ο στρατός στα ανατολικά περιμένει την εκδήλωση κλιμάκωσης των επιχειρήσεων από τους Ρώσους.

Ο Zelenskiy εξέδωσε την προειδοποίησή του κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του ομιλίας μέσω βίντεο, μια ημέρα αφότου οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την πρώτη τους πυραυλική επίθεση στην πρωτεύουσα, Κίεβο, εδώ και περίπου επτά εβδομάδες.

«Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του Νοεμβρίου και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι ο εχθρός μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεων με drone ή πυραύλων στις υποδομές μας», είπε ο Zelenskiy. “Η Ρωσία προετοιμάζεται για την Ουκρανία. Και εδώ, στην Ουκρανία, όλη η προσοχή θα πρέπει να εστιαστεί στην άμυνα, στην απάντηση στους τρομοκράτες σε ότι μπορεί να κάνει η Ουκρανία για να περάσει τον χειμώνα και να βελτιώσει τις δυνατότητες των στρατιωτών μας.”

Στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι Ρώσοι εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα να πιέζουν τις Ουκρανικές γραμμές άμυνας στην περιοχή του Bakhmut. Το Bakhmut, βόρεια της πόλης του Donetsk, καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τον περασμένο Μάιο μετά από μήνες σκληρής μάχης, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα έκτοτε ανακατέλαβαν τα κοντινά χωριά.