Μπόνους κατά Δυτικών όπλων

Χρηματικό μπόνους θα λαμβάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες που θα καταστρέφουν δυτικής κατασκευής οπλικά συστήματα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενδεικτικός τιμοκατάλογος του πόσο αποτιμά η Μόσχα τα δυτικά όπλα ή το κεφάλι των στρατιωτών της;

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας, σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρα στους στρατιώτες του να κυνηγούν τα δυτικής κατασκευής οπλικά συστήματα που προμηθεύτηκε η Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 την χορήγηση χρηματικού μπόνους, ανάλογα με τον τύπο του οπλικού συστήματος που θα καταστρέφουν.

Το υπουργείο είπε ότι η πρωτοβουλία είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ανταμοιβής βάσει του οποίου περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν λάβει ατομικά μπόνους από την έναρξη του πολέμου.

Το υπουργείο είπε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου 2023, συνολικά 10.257 στρατιωτικοί είχαν ανταμειφθεί για την καταστροφή 16.001 τεμαχίων ουκρανικού και δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ένα δυτικό τεθωρακισμένο όχημα αποτιμάται ως μπόνους στα 596 δολάρια και ένα δυτικό άρμα μάχης σχεδόν τα διπλάσια χρήματα. Για την καταστροφή Ουκρανικών μαχητικών και ελικοπτέρων το μπόνους που λαμβάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες ανέρχεται σε πάνω από 3000 δολάρια. Το ίδιο ποσό λαμβάνουν ως μπόνους και για την καταστροφή εκτοξευτών αμερικανικής κατασκευής HIMARS, που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες ως τώρα στον ρωσικό στρατό.