/

Μεγάλο πλήγμα στον Τουρισμό

Οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων σε όλο τον κόσμο έχουν μειωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, ειδικά στην Αμερική, καθώς οι άνθρωποι ακυρώνουν ταξίδια στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική ζήτηση έχει μειωθεί αισθητά από την έναρξη της νέας κρίσης στο Μεσανατολικό στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Αυτός ο πόλεμος είναι μια καταστροφική, σπαρακτική, ανθρώπινη τραγωδία που όλοι βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές μας οθόνες», δήλωσε ο Olivier Ponti, αντιπρόεδρος της ForwardKeys σε δήλωσή του. “Αυτό που συμβαίνει είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στην περιοχή, αλλά έχει επίσης μειώσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων να ταξιδέψουν και αλλού.”

Οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων από την Αμερική μειώθηκαν κατά 10% τις τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σε σύγκριση με τον αριθμό των εισιτηρίων που εκδόθηκαν τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση, σύμφωνα με στοιχεία έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων από την ForwardKeys.

Οι άνθρωποι στη Μέση Ανατολή ταξιδεύουν επίσης λιγότερο με διεθνή αεροπορικά εισιτήρια που εκδίδονται στην περιοχή, σημειώνοντας πτώση 9% την ίδια περίοδο. Οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων για ταξίδια στην περιοχή μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 26% τις τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση.

Οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων μειώθηκαν κατά 5% σε όλες τις περιοχές κατά μέσο όρο, επηρεάζοντας την παγκόσμια ανάκαμψη στα διεθνή ταξίδια από την πανδημία.

Οι κρατήσεις μία ημέρα πριν από αυτή την επίθεση έδειξαν ότι τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα ανακτήσουν το 95% των επιπέδων του 2019, αλλά από τα τέλη Οκτωβρίου οι προοπτικές μειώθηκαν ξανά στο 88%.

Πηγή: Με στοιχεία από το Reuters