/

Κυρώσεις ΗΠΑ εναντίον Ισραηλινών

Το State Department ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σταθερά σε ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στη Δυτική Όχθη και τις προοπτικές ειρήνης και ασφάλειας τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους. Αυτό περιλαμβάνει επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων και επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εξτρεμιστική βία κατά των αμάχων, ανεξάρτητα από την καταγωγή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν σήμερα μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων ενεργειών στη Δυτική Όχθη και την επιβολή λογοδοσίας για τους υπεύθυνους για αυτές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε τέσσερις Ισραηλινούς υπηκόους/άτομα που συνδέονται με τη βία κατά αμάχων στη Δυτική Όχθη. Αυτοί οι περιορισμοί επιβλήθηκαν με το νέο εκτελεστικό διάταγμα που θεσπίζει την αρχή των ΗΠΑ να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις εναντίον όσων κατευθύνουν ή συμμετέχουν σε πράξεις ή απειλές βίας κατά αμάχων, εκφοβισμό αμάχων για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καταστροφή ή κατάσχεση περιουσίας ή τρομοκρατία στη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τη βία κατά αμάχων στη Δυτική Όχθη και να λογοδοτήσει τους υπεύθυνους γι’ αυτήν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν ενέργειες για την προώθηση των στόχων εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης λύσης δύο κρατών, και δεσμεύονται για την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.