/

Καθυστερεί η υπόθεση των ομήρων

Σύμφωνα με Αιγυπτιακές πηγές, η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα τεθεί σε ισχύ σήμερα Πέμπτη 23/11 στις 10 το πρωί. Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι μάχες συνεχίζονταν με ένταση, κάτι που είναι αναμενόμενο σε περιπτώσεις λίγο πριν την κατάπαυση πυρός ή την έναρξη διπλωματικών συζητήσεων.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ Tzachi Hanegbi, σχολιάζοντας νωρίτερα μια ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ανέφερε πως οι διαδικασίες για την ανταλλαγή ομήρων / κρατουμένων συνεχίζονται κανονικά.

Πηγές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι η ανταλλαγή ομήρων / κρατουμένων θα είναι εφικτή το νωρίτερο από την ερχόμενη Παρασκευή 24/11.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ελευθερωθούν τουλάχιστον 50 όμηροι από τη Χαμάς και το Ισραήλ θα απελευθερώσει τουλάχιστον 150 Παλαιστινίους έγκλειστους στις φυλακές.

Θα απελευθερώνονται 10 όμηροι κάθε μέρα και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, η κατάπαυση του πυρός θα μπορεί να επεκταθεί για κάθε επιπλέον 10 ομήρους που θα απελευθερώνονται.