//

Η συνάντηση της Βουδαπέστης – Τι συζήτησαν Τουρκία, Κατάρ με Ουγγαρία

Συμμετοχή κρατών του Καυκάσου και των Βαλκανίων

Την ίδια στιγμή που με το δείπνο των Αθηνών η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με την ηγεσία της ΕΕ ανέπτυσσαν στους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να υπάρξει σταθερότητα, ολοκλήρωση και ανάπτυξη στην περιοχή, η Τουρκία με το Κατάρ και άλλους Καυκάσιους ηγέτες είχαν συνάντηση στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας θα συναντηθεί διαδοχικά με τους ηγέτες της Τουρκίας, του Κατάρ, του Αζερμπαϊτζάν, του Κιργιστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν, ενώ συναντήσεις θα έχει επίσης με τους ηγέτες της Σερβίας και της Βοσνίας.

Ένα από τα κύρια ζητήματα των συζητήσεων είναι το πώς θα μπορούσε να προμηθευτεί φυσικό αέριο η Ουγγαρία και να καταστεί ενεργειακή πύλη εισόδου για την υπόλοιπη Ευρώπη, από τα αποθέματα του Κατάρ και άλλων κρατών του Καυκάσου.

Είναι γνωστό, ότι με μεσολάβηση της Τουρκίας, το Κατάρ είναι σε συζητήσεις με την Ουγγαρία για προμήθεια φυσικού αερίου, με ορίζοντα να ξεκινήσουν οι παραδόσεις το 2027.