//

Επιχείρηση Prosperity Guardian: Έχουμε πλοία κατάλληλα;

Η συμμετοχή μας στην επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούτι της Υεμένης, είναι πολιτικά σωστή.

Δεν μπορεί να διεκδικούμε ρόλο και παρουσία στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα της Ανατολικής Μεσογείου και να απουσιάζουμε ως χώρα από μια τέτοια επιχείρηση, στην οποία μάλιστα θα συμμετάσχουν χώρες όπως οι Σεϋχέλλες.

Ωστόσο, η πολιτική απόφαση πρέπει να υλοποιηθεί, και εδώ είναι που ξεκινούν τα προβλήματα.

Ουσιαστικά η συμμετοχή μας στην Επιχείρηση προϋποθέτει δέσμευση περισσότερων του ενός πλοίων. Και μιλάμε για φρεγάτες, για όσο διάστημα θα μετέχουμε στην επιχείρηση. Και δεν είναι η μόνη πολυεθνική Επιχείρηση στην οποία συμμετέχει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Ένα δεύτερο και ίσως ακόμη πιο σημαντικό θέμα είναι το αν έχουμε πλοία κατάλληλα για το είδος της απειλής στην περιοχή που πρόκειται τα πλοία να επιχειρήσουν. Η επίδειξη σημαίας δεν είναι από μόνη της αρκετή. Θα πρέπει να είναι και χρήσιμη.

Αν και η πολιτική απόφαση είναι ορθή, πρακτικά το θέμα προβληματίζει την ηγεσία του πολεμικού ναυτικού, διότι ούτε αριθμητικά, ούτε επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, σύμφωνα με αξιωματικούς με καλή γνώση της κατάστασης.

Οι συνθήκες τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη πιο απαιτητικές για το ΠΝ. Και φαίνεται υπό τις περιστάσεις πως η μακρά απουσία σχεδιασμού ενίσχυσης των υφιστάμενων μονάδων του και η προμήθεια νέων κοστίζουν στη χώρα πολλαπλά. Η προσπάθεια ενίσχυσης του πολεμικού ναυτικού θα πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί και να αναζητηθούν λύσεις άμεσα και πέρα από την ναυπήγηση νέων μονάδων που απαιτούν χρόνο και μεγάλη δαπάνη.

Το να διατηρείς μεγάλο αριθμό πλοίων σε ενέργεια, τα οποία αδυνατούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον επιχειρήσεων είναι παράλογο σε σχέση με την απόκτηση για παράδειγμα μεταχειρισμένων αλλά πολύ πιο ικανών πλοίων, που σε μικρότερους αριθμούς θα απαιτούσαν ίσως και λιγότερο προσωπικό από αυτό που απασχολείται σήμερα. Αλλά τουλάχιστον σήμερα θα είχαμε πλοία ικανά να προβάλλουν σημαία με αξιώσεις στην Ερυθρά Θάλασσα ή όπου αλλού απαιτηθεί.