/

Εθνική επένδυση η στήριξη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Σήμερα 23/10, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ισραήλ, ουσιαστικά να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης Νετανιάχου, στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον ακραίων Παλαιστινιακών οργανώσεων, αλλά και να επενδύσει διπλωματικά υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, στην περίπτωση που βρεθεί η χώρας μας σε ανάλογη περίσταση.

Στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, πως βρίσκεται στο Ισραήλ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά και ως φίλος. Είπε πως η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ σε αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Και συμπλήρωσε, πως είναι αναγκαίο να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία των αμάχων, την αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης και την άμεση απελευθέρωση των ομήρων από τις εξτρεμιστικές Παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού στον αγώνα που δίνει σήμερα το Ισραήλ και η έμφαση στο νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα, συνιστούν μια επένδυση της χώρας μας για το μέλλον. Αν δηλαδή ποτέ απειληθεί ή πληγεί η Ελλάδα από την δράση τρίτων, να μπορεί να προσδοκά πως θα έχει στο πλευρό της το Ισραήλ.