//

Ανούσιος πόλεμος κονδυλίων, με την κοινωνία σε καμένα και λάσπες…

Το πρόβλημα είναι τα απότοκα των καταστροφικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και η θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία.

Του Βασίλη Κοψαχείλη

Το πρόβλημα είναι τα απότοκα των καταστροφικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και η θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία.

Επίσης πρόβλημα είναι τα όποια χρήματα θα δοθούν, να πάνε σε έργα υποδομών και στην ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν.

Να χρηματοδοτηθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν ώστε να ξαναστηθούν οικονομικά και παραγωγικά στα πόδια τους, το συντομότερο δυνατό, και όχι να δοθεί ένα χαρτζιλίκι για τα μάτια του κόσμου.

Σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα, από που θα προέλθουν τα κονδύλια για να γίνουν τα παραπάνω. Και δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, μετά την αυτονόητη κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να πάει στο Στρασβούργο και άμεσα να διεκδικήσει ανοχή και πόρους, να ασχολούμαστε με τα δέντρα και να χάνουμε το δάσος.

Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας έχει πληγεί από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται μέσα σε καμένα και σε λάσπες. Και αυτό το κομμάτι του ΑΕΠ θα λείψει τις επόμενες χρονιές!

Κανείς δεν ρώτησε τους ανθρώπους στη βόρεια Εύβοια πόσο τελικά κόστισε στις δραστηριότητές τους η πυρκαγιά. Το ίδιο ισχύει για τον τουρισμό στη Ρόδο ή τις δραστηριότητες στον Έβρο. Και κανείς δεν πρόκειται να αποζημιώσει τελικά τους κόπους γενεών να στήσουν ζωή και παραγωγή στη Θεσσαλία.

Είναι πολύ βαθύτερα και ευρύτερα τα απότοκα από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Ο κόσμος περιμένει άμεσες και βιώσιμες λύσεις. Το πολιτικό προσωπικό αναλώνεται σε ανούσιες κουβέντες για τα κονδύλια και την προέλευσή τους. Το θέμα είναι να έρθουν γρήγορα και να αξιοποιηθούν σωστά!