/

Αναλαμβάνει η Σαουδική Αραβία

Έρχεται η σειρά των Σαουδαράβων να παίξουν τον δικό τους ρόλο στη διαχείριση της νέας Μεσανατολικής κρίσης.

Αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και σχεδιάζουν να οργανώσουν Συνόδους Κορυφής Αραβικών, Ισλαμικών και Αφρικανικών εθνών τις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί η ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε την Τρίτη 7/11 ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

«Θα δούμε, αυτή την εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες η Σαουδική Αραβία να συγκαλεί έκτακτη αραβική σύνοδο κορυφής στο Ριάντ», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων Khalid Al-Falih, στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

«Θα δείτε τη Σαουδική Αραβία να συγκαλεί μια σύνοδο κορυφής Αφρικής-Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ και σε λίγες μέρες θα δείτε τη Σαουδική Αραβία να συγκαλεί μια ισλαμική σύνοδο κορυφής», είπε.

«Βραχυπρόθεσμα, ο στόχος της υπαγωγής αυτών των τριών συνόδων κορυφής υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας είναι η ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης».

Ο Ιρανός Πρόεδρος Ebrahim Raisi θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία την Κυριακή 12/11 για τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ιρανού αρχηγού κράτους από τότε που η Τεχεράνη και το Ριάντ εξομάλυναν τις διμερείς τους σχέσεις, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Κίνας τον περασμένο Μάρτιο.