/

Έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην Αρμενία

Η Ελλάδα δεν ξέχασε την Αρμενία. Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί τη διεθνή θέση της Ελλάδας για να στηρίξει την Αρμενία στον αγώνα της κυβέρνησής της να εγκαταλείψει η χώρα την εσωστρέφεια και να διεκδικήσει ρόλο στους νέους σχεδιασμούς του Καυκάσου. Και κοντά στην Αρμενία και η Ελλάδα να δώσει το παρόν στην περιοχή.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ πρότεινε στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, κ. Μπορέλ, να προσκληθεί ο Αρμένιος υπουργός εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για να εκθέσει τα γεγονότα, τις εξελίξεις, τους σχεδιασμούς και τα προβλήματα της χώρας του.

Η πρόταση Γεραπετρίτη έγινε δεκτή και έτσι ο Αρμένιος ΥΠΕΞ θα παρευρεθεί στο Συμβούλιο στις 13-14 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Η Αρμενία, μετά την οριστική λήξη του ζητήματος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχει φιλόδοξα σχέδια να καταστεί συγκοινωνιακός κόμβος μεταξύ του Περσικού Κόλπου, της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας, με σύγχρονους δρόμους και σιδηροδρομικό δίκτυο.