/

Έμπρακτη προειδοποίηση ΗΠΑ στο Ισραήλ – Το χάσμα βαθαίνει…

Για όσους μπορούν να γνωρίζουν κάποια πράγματα από το παρασκήνιο όσων συμβαίνουν αυτό το διάστημα μεταξύ των Αμερικανών και της Ισραηλινής κυβέρνησης δεν αποτελεί έκπληξη η χθεσινή ανακοίνωση του ίδιου του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Antony Blinken πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο εξτρεμιστικές ενέργειες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και ως ένα πρώτο βήμα ανακοίνωσαν τη μη χορήγηση βίζας σε εξτρεμιστές Ισραηλινούς και μέλη των οικογενειών τους.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως για την συνεχή άσκηση βίας εξτρεμιστών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη, έχει επανειλημμένα ενημερωθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές πως δεν έχει κάνει κάτι γι αυτό.

Οι Ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη είναι στην πλειονότητα υπερσυντηρητικοί και ψηφοφόροι του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ συχνά καταφεύγουν στη βία εναντίον των Παλαιστινίων κατοίκων της περιοχής.

Η ενέργεια των Αμερικανών έρχεται να προστεθεί στις εμφατικές προειδοποιήσεις τους προς την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι η στήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς δεν είναι χωρίς όρους και πως η προστασία των αμάχων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα ήθελε μια άσκοπη και άστοχη ενέργεια των Ισραηλινών με μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος να της κοστίσει πολιτικά στο εσωτερικό των ΗΠΑ.